Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ






28-1-2010

Συνάδελφοι – σσες,

Λίγες μέρες μετά τον ερχομό του νέου χρόνου και η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθώρα προβλημάτων. Προβλήματα οικονομικά-δημοσιονομικά, παραγωγικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Το πολιτικό κεφάλαιο και η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδος του 2004, με την τέλευση των «καλύτερων» Ολυμπιακών Αγώνων, σπαταλήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς από την κυβέρνηση της Ν.Δ , η οποία εφάρμοσε απροκάλυπτα την καθαρά ταξική πολιτική της αναδιανομής του πλούτου στους έχοντες και κατέχοντες, χωρίς καμία αναπτυξιακή πολιτική της παραγωγικής βάσης, με τα νοικοκυριά να καταφεύγουν στον υπερδανεισμό για την κάλυψη του εισοδήματός τους, με τους ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ και τους ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ να ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, με πλήρη αδιαφάνεια στη λειτουργία του κράτους και των μηχανισμών του, με τα φαινόμενα διαφθοράς να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας.

Έτσι, οδηγηθήκαμε όχι μόνο στον ΠΛΗΡΗ δημοσιονομικό εκτροχιασμό , - αυστηρή επιτήρηση από την Ε.Ε – αλλά και σε ΠΛΗΡΗ αμφισβήτηση , της πολιτικής των αξιών και ηθικών αρχών.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανάθεσε στο ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση, εφαρμόζοντας πολιτικές, οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα της ασκηθείσας οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Τα πλατειά λαϊκά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι μη έχοντες και μη κατέχοντες καταδίκασαν το επιχείρημα – άλλοθι της διεθνούς κρίσης από τη Ν.Δ.

Ζητούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τόσο για το νέο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμόσει με άξονα την αναδιανομή και τη δίκαιη διανομή των εισοδημάτων, όσο και για τις θεσμικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν το πολιτικό και κοινωνικό βίο στην έξοδο από τη διαφθορά και την αδιαφάνεια εγκαθιδρύοντας αρχές και διαδικασίες αξιοκρατίας, διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας.

Η πορεία ανάταξης της χώρας μας δεν θα είναι εύκολή!

Η διεθνής κρίση έπιασε την χώρα μας, όχι μόνο ανέτοιμη, αλλά κυριολεκτικά ανοχύρωτη, παρά το γεγονός ότι το τραπεζικό μας σύστημα δεν ήταν εκτεθειμένο στα περίφημα «τοξικά» ομόλογα.

Με δημοσιονομικό έλλειμμα στο 12,7% και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας καταρρακωμένη από τους χειρισμούς και τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της Ν.Δ στην Ε.Ε, οδηγηθήκαμε, όχι μόνο σε αυστηρή επιτήρηση από την Ε.Ε, αλλά και σε εκτίναξη των spreads δανεισμού και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περίφημοι αυτοί «οίκοι», οι οποίοι υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας (S&S, Moody’s, Fitish κ.α ), είναι ακριβώς οι ίδιοι αυτοί «οίκοι» που αξιολογούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την αμερικανική οικονομία και οι οποίοι έδιναν βαθμό απόλυτης αξιοπιστίας στα περίφημα «τοξικά ομόλογα».

Αυτοί οι «οίκοι» προτείνουν ακόμη και σήμερα την ίδια αποτυχημένη συνταγή διεξόδου από την κρίση με μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, δυσμενοποίηση όλων των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Στους τέσσερις (4) περίπου μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται καθημερινά από όλους τους Έλληνες πολίτες η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

• ΜΕ τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, επιβάλλοντας έκτακτη εισφορά για πρώτη φορά στ κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών.

• ΜΕ την ψήφιση ενός προϋπολογισμού, που παρά το γεγονός ότι καταρτίζεται σε φάση δημοσιονομικής κρίσης, έχει ως προς τη φιλοσοφία του στοιχεία υπέρβασης από τη συντηρητική διαχείριση των τελευταίων ετών.

• ΜΕ τις ρυθμίσεις των οφειλών και την αναμόρφωση του «Τειρεσία», δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.

• ΜΕ την αναβάθμιση της στατιστικής υπηρεσίας σε ανεξάρτητη αρχή, δίνοντας οριστικό τέλος στις στατιστικές «αλχημείες», για να είναι η Ελλάδα και πάλι αξιόπιστη στην Ευρώπη.

• ΜΕ το νομοσχέδιο για την προστασία των δασικών εκτάσεων της Αττικής, βάζοντας τέλος στη δράση των καταπατητών, στη διαφθορά και στην ανομία.

• ΜΕ τη στελέχωση του κράτους μέσα από μία πρωτοφανή διαδικασία αξιολόγησης στελεχών.

• ΜΕ την ενίσχυση του ΑΣΕΠ και την υπαγωγή όλων των προσλήψεων σε αυτό, αποκαθιστώντας την αξιοκρατία στις προσλήψεις, με ένα κράτος δικαίου, που θέλει πολίτες με αξιοπρέπεια να μπορούν να διεκδικούν θέση στην εργασία επί ίσοις όροις και όχι πολίτες «πελάτες».

• ΜΕ την καθιέρωση της πρωτοφανούς για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας διαδικασίας της ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ των νομοσχεδίων, ώστε να υπάρχει ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωσή τους, πριν αυτά ψηφιστούν στη Βουλή.

• ΜΕ την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

• ΜΕ την έναρξη του διαλόγου για ένα νέο και δίκαιο φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

• ΜΕ την έναρξη του διαλόγου για μία νέα αρχιτεκτονική στην Τοπική Αυτοδιοίκησης με το σχέδιο «Καλλικράτης».

• ΜΕ την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αυτές οι αλλαγές, που έχουν επίκεντρο το κράτος, καθώς εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της οικονομικής , πολιτικής και θεσμικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, τυγχάνουν της αποδοχής της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Είναι όμως αναγκαίο η στελέχωση του κράτους, καθώς και οι αλλαγές στις διοικήσεις των οργανισμών, όπως καις την εταιρεία μας ΕΘΕΛ, να γίνουν ΑΜΕΣΑ για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Εμείς, σαν μέλη της μεγάλης παράταξης της ΠΑΣΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων, έχουμε καταδείξει ότι δεν είμαστε δεδομένοι.

Θα είμαστε σύμμαχοι της κάθε ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και θα απαιτούμε την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά θα είμαστε κριτικοί και αγωνιστικά απέναντι στα λάθη, στις παραλήψεις και σε οτιδήποτε εναντίον μας.
Τις νεοσυντηρητικές πολιτικές λιτότητας, που προτείνονται στη χώρα μας από την Ε.Ε για την έξοδο από την κρίση, τις ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, απαιτώντας ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα σέβεται τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του .

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από αυτούς που μεταλλάχτηκαν εν μία νυκτί σε «αγωνιστές – διεκδικητές» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και από αυτούς που ξεθάβουν κάθε φορά το «τόμαχοκ» και κηρύττουν πόλεμο, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, προκείμενου να περισσώσουν τη μειωμένη αξιοπιστία τους.



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha ksekinhsw kapws perierga!Thymatai kaneis ta parakatw onomata? Gialopsos!!
Blaxakos!! Karathanashs??
Tetoies meres prin oxi polla xronia eixame ta Imia!!!
AS MHN KSEXNAME!!



Sta dika mas twra!

Antigrafw...

Έτσι, οδηγηθήκαμε όχι μόνο στον ΠΛΗΡΗ δημοσιονομικό εκτροχιασμό , - αυστηρή επιτήρηση από την Ε.Ε – αλλά και σε ΠΛΗΡΗ αμφισβήτηση , της πολιτικής των αξιών και ηθικών αρχών.


afou loipon eimastan se epithrhsh...pws sto kalo vrethikame na xrwstame akomh kai ths Mixalous???

Se polla symfwnw...se arketa diafwnw...! alla kai pali katrhgoroume ta 5 1/2 xronia diakyvernhshs ths ND!!!
den lew ta mayra ths ta xalia eixe!!!
alla as mhn ksexname tous etairous koumparous ... den anaferw onomata!Eksallou as mhn ksexname mas vlepoun kai alloi!
Epipleon as mhn ksexname pws 10 xronia prin eftasa egw na xw kathighth politikhs oikonomias sto lukeio...dasofylaka tou dhmotikou!!!Auto to leme aksiokratikh metataksh!
Ta eutrapela twn Ellhnikwn kyvernhsewn einai apeira kai isws tha prepe na ekdosoume kai Vivlio! me V kefalaio....me prasines kai mple selides...kai me xrysa grammata!
Oso gia skandala kai gia patates twn parataksewn ti na poume ...gia ta erga? gia to kolpo grosso tou xrhmathsthriou...h gia na erthoume sta shmerina... ta 500 ek euro pou kanane ftera xthes??
Agaphmeno spor to xrhmathsthrio!!!
kai twra mathame kai nees lekseis Spread kai omologa...!!!!

Aporia...mhpws exoume valei sto metwpo mas tampela ''Pwleitai'' kai den to phrame xampari?

p.s.
File Nikhta sxedon oloi me exoun parei xampari...:)
Gia thn ypografh
Deep Blue

Ανώνυμος είπε...

Se symplhrwma tou parapanw sxoliou...xthes to vrady h tampela allakse!!!
Mantepste ti grafei!!!!

oute profhths na moun!!!
parepiptwntos apo tote pou ekana to sxolio vghkan apo thn xwra peri ta 17 dis eurw!!!!!
kapoioi kseran....kapoioi poulhsan...kapoioi meteferan se logariasmous tou ekswterikou!!!

telos diavazontas ta gegonota eida mia asteia dhlwsh toy megalou Filippa Petsalnikou:
h voulh antilamvanomenh tis thysies tou Ellhnikou Laou symmetexei kai auth sthn panellhnia prospatheia gia thn anataksh ths ethnikhs oikonomias!
perikoptei apo ths xorhgies peri ta 800 eurw se kathe vouleuth!

Egw ta vgala 710 maximum alla xalali!
apo kei loipon pou oi voleutes mas tha pernan 7.800 tha pernoun 7.000 to mhna....alla panta epi 16!
prokalw me timhma to kefali mou.....
me apodeiktiko to asymvivasto ean enas vouleuths diavsei to sxolio na mou anoiksei tous logariasmous tou kai na mou deiksei pws exei to analogoun sthn vouleutikh apozhmiwsh!

y.g
Ellhnikos Laos plhrwnei gia na ta pinoun alloi!!!!

y.g.
Den mas kanan ta Su apo tous Rwssous theloume Eurofighter!!!!

Epitelous as anoiksoume ta matia!
kai as petaksoume apo panw mas ta xrwmata kai thn kathodighsh!!!!

telos...kalws ton dexthkame ton Odyssea Tsenai! Kanei komma Ellhnwn Alvanofwnwn!
Fantasteitai thn Ellhnikh Voulh me 50 vouleutes Alvanous! tha ginei tou Kossovou edw pera!

Gia thn Ypografh
Deep Blue

Ανώνυμος είπε...

• ΜΕ τη στελέχωση του κράτους μέσα από μία πρωτοφανή διαδικασία αξιολόγησης στελεχών.... Blepe Thalia Dragwna...kai kapoion allon pou proselhfthei ws dieythynwn kai eixe dikastikh ekkremothta!
Onoma den leme akomh gia eunohtous logous!
Apopemfthike pantws...alla kati mou thymizei auto....:)

Ανώνυμος είπε...

ti na po tora pos exeis adiko???? pseftis na gino?

dikio exeis mister blue 100%!!!

(na mi po ego to onoma sou)



nikitas gavallas