Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ25-4-20010

Συνάδελφοι – σσες,
Επανερχόμαστε με αυτήν την ανακοίνωση να σας ενημερώσουμε ότι:

• ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτινγκ την 15/4/2010 και ύστερα από την υπερψήφιση της πρότασης της Παράταξης της ΠΑΣΚΕ από τους εργαζόμενους για ΚΟΙΝΗ αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα άλλα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ΟΡΙΣΜΟ νέας Γενικής Συνέλευσης του κλάδου μας για ΑΠΟΦΑΣΗ αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το Προεδρείο μειοψηφίας (όπως διαμορφώθηκε μέσα στη Γενική Συνέλευση) χωρίς ίχνος ευθύνης για το ρόλο που διαδραματίζει, κυκλοφορεί στους χώρους εργασίας ότι την Τρίτη 27/04/2010 θα πραγματοποιηθεί Στάση Εργασίας 11.00 με 17.00 και συνάντηση στην πλατεία Κοτζιά.

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον υπό αμφισβήτηση «Προεδρο» και «Γραμματέα» του Συνδικάτου για τις αυταρχικές και φασιστικές αποφάσεις που παίρνουν χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου, με αποτέλεσμα να φιμώνονται οι φωνές των παρατάξεων και να μην δημιουργείται διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο όπως είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

• ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ είναι και η στάση της Ομοσπονδίας που παρότι γνωρίζει ότι την Δευτέρα 26/04/2010 υπάρχει συνάντηση της ΓΣΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας, με θέμα το ασφαλιστικό και πριν ακούσει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φορέα στις Αστικές Συγκοινωνίες, βιάστηκε να ανακοινώσει μόνο στάση εργασίας στις 27 του μήνα.

Συνάδελφοι – σσες,

Καταλαβαίνετε πλέον όλοι τον ρόλο αυτών που προσπαθούν με διάφορες πλάγιες και ανεύθυνες αποφάσεις να περιπλανήσουν για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους και δίχως αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς και τις οικογένειές τους να τους στρέψουν σε ανούσιες συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας.
Το ίδιο πράγμα προσπάθησε ο Κομίνης και το Προεδρείο να το πράξει μέσα στη Γενική Συνέλευση λέγοντας ψέματα στον κόσμο (για ακόμη μια φορά) ότι στις 23 του μήνα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πήραν απόφαση για στάση εργασίας και επειδή αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ανέλαβε ο ίδιος να «σώσει» τους εργαζόμενους από τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης (βλέπε ΟΣΜΕ).
Νιώθουμε την ανάγκη να επαναδιατυπώσουμε την πρόταση της παράταξης της ΠΑΣΚΕ γιατί κάποιοι ισχυρίζονται εντέχνςς ότι δεν την άκουσαν στη Γενική Συνέλευση.

ΚΟΙΝΗ ΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ των Σωματείων των Αστικών Συγκοινωνιών μαζί με Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμιο, συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία και αφού ενημερωθούμε για τα μέτρα που προτίθεται η Κυβέρνηση να πάρει, ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ για να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ την περαιτέρω πορεία.

• Ως παράταξη είμαστε ΥΠΕΡ κάθε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
• Δεν είμαστε υπέρ δράσεων που μοναδικό σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους οικονομικά ούτως ώστε όταν έρθει η πραγματική ώρα αντιμετώπισης των προβλημάτων να μην υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.

Και σας θυμίζουμε :
• ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ όταν ο νόμος Πετραλιά 3429 περνούσε και έβαζε βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος;

• ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ όταν τα λεφτά από τα Ταμεία των εργαζομένων χανόντουσαν εν μια νυχτί μέσω των δομημένων ομολόγων;

• ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κύριος Κομίνης που πριν από δύο (2) μήνες του ζητήσαμε Γενική Συνέλευση ώστε να αντιμετωπίσουμε τον 3833;

Ξέρουμε ότι απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ και το μόνο που θα μας πουν θα είναι ότι τώρα ασχολούμαστε με το σήμερα.
Αμφιβάλλουμε πολύ ακόμη και γι’ αυτό, διότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα ούτε ΠΡΑΣΙΝΟ, ούτε ΚΟΚΚΙΝΟ, ούτε ΜΠΛΕ, είναι καθολικά για όλους τους εργαζόμενους και αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα της αντίδρασης αυτού του μειοψηφικού Προεδρείου και του Προέδρου του.

Φανταστείτε, δεν έχει ενημερωθεί ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλαίσιο διεκδίκησης, πώς θα το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι;

Τι φοβούνται και δεν καλούν Διοικητικό Συμβούλιο για να μας ενημερώσουν για το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάρουμε την απόφαση για Στάση Εργασίας;

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ 27/04/2010

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: